BJJ Kids program

Brazilian Jiu Jitsu voor kinderen

Brazilian Jiu Jitsu for Kids

Door een goed vechtsportprogramma leren kinderen belangrijke vaardigheden zoals discipline, veerkracht, respect voor zichzelf en anderen. Maar wat Braziliaans Jiu Jitsu(BJJ) anders maakt, ligt dieper dan de principes van vechtsporten. BJJ is een vechtsport waarbij de hersenen net zo hard moeten werken als het lichaam, het is een complex spel waarbij logisch redeneren hoog in het vaandel staat.


Bij Elevation Jiu Jitsu leren we kinderen vanaf 6 jaar op een speelse manier de basis van BJJ, BJJ zorgt ervoor dat een kind anders gaat nadenken over zijn/haar lichaam. Het kind zal zijn/haar kracht ontdekken, coördinatie en stabiliteit verbeteren en tegelijkertijd constant bezig zijn om complexe fysieke puzzels op te lossen.


Mocht u een proefles willen inplannen, klik dan op de proefles button en plan een gratis proefles in voor uw kind.

Elevation Jiu Jitsu - BJJ Utrecht - Grappling Utrecht

Voordelen van Brazilian Jiu Jitsu voor Jeugd

BJJ laat kinderen zien hoe ze kunnen omgaan met pestgedrag

BJJ leert kinderen omgaan met falen en succes

BJJ helpt kinderen sociaal sterker te worden

BJJ verbeterd de coördinatie en motoriek van kinderen

BJJ helpt kinderen bij het aanleren van gezonde leef gewoontes

Wat kun je verwachten

Human Chess

Brazilian Jiu Jitsu voor kinderen vergt een grote mentale inspanning. Bij het leren van Jiu Jitsu technieken is logisch redeneren erg belangrijk. Vaak word BJJ vergeleken met schaken, de term “human chess” hoor je vaak vallen wanneer er over BJJ word gesproken.

Ik doe een zet en dan ‘jij’ weer. We gaan door tot we de ander schaakmat hebben en hij/zij nergens meer naar toe kan en dus moet ‘aftikken’. Oké je hebt me, ik tik en we beginnen weer opnieuw. In plaats van een gevecht wordt het een spel.

Discipline

Vechtsporten zijn altijd gerelateerd geweest aan discipline en structuur. Hoewel niet zo militair als sommige Japanse vechtsporten, legt BJJ de nadruk op orde. Door deze “Gentle Art” gaan kinderen stiptheid, verantwoordelijkheid, zorg dragen voor anderen en respect leren.
Weten wanneer te luisteren, vragen te stellen en wanneer te spreken zijn vaardigheden die super belangrijk zijn voor ieder opgroeiend kind.

Vriendschap

Lekker stoeien met leeftijdsgenoten is de manier om vrienden te maken. Je oefent de technieken in twee of drietallen, je hebt je “maatje” nodig om de techniek goed te leren, je helpt elkaar door te vertellen wat er goed gaat en wat er misschien beter kan.
Vervolgens ga je in een gecontroleerde omgeving “stoeien / sparren” en probeer je de technieken uit. Het is belangrijk dat wanneer je niet meer verder kunt aftikt, maar nog veel belangrijker is dat als iemand aftikt je meteen loslaat en kijkt of het goed gaat met je maatje. Vervolgens geef je elkaar een boks en begin je weer opnieuw.

Weerbaarheid

De mogelijkheid om jezelf te verdedigen is maar één van de vele voordelen van BJJ. Kinderen zullen niet alleen voor zichzelf leren opkomen, ze zullen ook het nodige vertrouwen opbouwen in zichzelf. Ze zullen zich gedragen als een echte vechtsporter, weten hoe ze moeten omgaan met potentiële conflictsituaties zonder toevlucht te nemen tot geweld. Weerbaar en vol zelfvertrouwen optreden tegen pestende kinderen op het schoolplein.

Offline modus

Even geen schermpjes. Het is vandaag de dag ongelofelijk moeilijk om kinderen zonder schermpjes te vermaken. Even een uur wat anders, even tijd doorbrengen met leeftijdsgenoten en tegelijkertijd fysiek bezig zijn.

Fitness

Fit worden en blijven, het is voor kinderen enorm belangrijk om te bewegen. Waar 20/30 jaar geleden kinderen met moeite naar binnen kwamen wanneer de straatverlichting aan ging, zijn de kinderen vandaag de dag met geen mogelijkheid het huis uit te krijgen.
BJJ word dan wel binnen beoefend, maar zorgt er wel voor dat de kinderen een hele intensieve workout krijgen.

Lesrooster YOUTH BJJ

Monday


Age 6 - 11 years old 17:00 - 18:00

Wednesday


Age 6 - 11 years old 17:00 - 18:00

Saturday


Age 12 - 17 years old 11:00 - 12:00

YOUTH 1 x per week

22,49
Per Maand
  •  

YOUTH 2 x per week

35
Per Maand
  •  
Video afspelen

Visit Us

OPENING HOURS

Partner gym

Elevation Jiu Jitsu est. 2016 

part of the Checkmat family