Beginners cursus Level 2

Meer technieken en meer focus op finishing mechanics

Next course starts in

Days
Hours
Minutes
Seconds

De eerstvolgende Level 2 cursus Brazilian Jiu Jitsu start op 16 november en is op dinsdag en donderdag van 18:15 uur tot 19:15 uur. VOL

Deze cursus is vanaf nu te boeken, de kosten voor een complete cursus zijn €89,-.

Wil je een vliegende start maken met je Jiu Jitsu reis, klik dan op de aanmeldknop hieronder.

November 15th Course

0
Spots available

Level 2 cursus Brazilian Jiu Jitsu

Je eerste kennismaking met Braziliaans Jiu Jitsu heb je inmiddels gehad. De beginners cursus BJJ heb je afgerond en bent met vlag en wimpel geslaagd. 

Vond jij de cursus leuk en heb je het idee dat je eigenlijk wel meer wilt verdiepen in de technieken, meer technieken wilt leren en beter wil worden in het finishen van je subsmisions?

We hebben nu speciaal voor jou een vervolg cursus ontwikkeld waarbij je een maand lang gaat werken aan het aanscherpen van de reeds geleerde technieken, variaties leert op deze technieken, nieuwe technieken leert en beter word in het finishen van submissions.

Je gaat opnieuw in een groep met 20 deelnemers in een periode van 1 maand 2x per week verder bouwen aan jouw BJJ game. Je doet dit samen met andere cursisten die de beginners cursus hebben afgerond.

Video afspelen

Deze onderdelen komen aan bod tijdens de cursus

Submissions

Je hebt tijdens de beginnerscursus al een aantal submissions geleerd, je zult misschien wel gemerkt hebben dat tijdens het sparren de submission soms niet te krijgen of net niet te finishen is. Dat kan komen doordat je tegenstander net iets blokkeert of dat je misschien net dat beetje techniek mist om de submission te doen slagen. Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met counters, variaties en finishing mechanics.

Posities

In Brazilian Jiu Jitsu heb je verschillende posities waarvandaan je jezelf gaat leren verdedigen, maar ook om zelf aanvallen op te zetten. Veel voorkomende posities zijn; side control, mount, closed guard, half guard en open guard. Tijdens deze level 2 cursus, behandelen we de posities op een ander niveau en gaan we dieper in op retentie van deze posities

Passeren

BJJ draait voor een groot deel over het controleren van je tegenstander, hiervoor is het vaak nodig om je positie ten opzichte van je tegenstander te verbeteren. Je tegenstander zal dit niet zomaar laten gebeuren, hij/zij zal met zijn/haar benen en armen er alles aan doen om je te stoppen. Tijdens deze cursus leren we je nieuwe manieren en variaties op de manieren die je al kent
Elevation Jiu Jitsu Utrecht - BJJ Utrecht - Braziliaans Jiu Jitsu - Grappling Utrecht

Jiu Jitsu, a never ending story

Positie vasthouden

Je hebt al gemerkt dat het soms moeilijk is om de positie vast te houden. Tijdens de level 2 cursus gaan we je meer tools geven om de positie vast te houden, maar we gaan je ook leren wanneer het tijd is om voor een andere positie te kiezen

Sparren

Tijdens de eerste cursus heb je al kennis gemaakt met sparren. Ook tijdens deze cursus gaan we verder met sparren en dan vooral positioneel sparren. Hoe meer gereedschap jij in je kist hebt hoe makkelijker de klus word.

Conditie, Coördinatie en Lenigheid

Een goede conditie, goede coördinatie en enige lenigheid is een groot voordeel bij het beoefenen van BJJ. We zullen tijdens deze cursus werken aan al deze aspecten. Vaak niet in de vorm van talloze oefeningen, maar vooral in de vorm van BJJ technieken vaak oefenen op een verhoogt tempo.

Schrijf je vandaag in voor de eerstvolgende level 2 cursus

We hebben op dit moment een cursus beschikbaar om te boeken:

  • De level 2 cursus van November: Deze cursus start op 16 november en de lessen zijn elke dinsdag en donderdag van 18:15 uur tot 19:15 uur.

Je kunt je plek reserveren via onderstaande button, je kunt kiezen voor Level 2 Cursus November 2021. De kosten voor een volledige cursus bedragen € 89,-.

Testimonials

Video afspelen

Visit Us

OPENING HOURS

Elevation Jiu Jitsu est. 2016