Beginners cursus

Leer de basics in 4 weken

Beginners cursus Brazilian Jiu Jitsu

Je eerste kennismaking met Braziliaans Jiu Jitsu, misschien is het zelfs wel je eerste vechtsport ervaring. Je weet niet waar je moet beginnen, welke techniek nu eerst. Moet ik eerst aan mijn conditie werken?? Of moet ik eerst spierballen kweken in de sportschool voordat ik eraan begin??!

Speciaal voor jou hebben we nu iets nieuws. Een cursus BJJ speciaal voor beginners. Je hebt geheel geen vechtsport ervaring nodig, geen goede conditie en geen spierballen. We beginnen samen vanaf nul en gaan je in 4 weken helemaal klaar stomen, zodat je een vliegende start maakt aan jouw Jiu Jitsu avontuur.

Je gaat in een groep met 20 deelnemers in een periode van 4 weken 2x per week bouwen aan een solide basis in Braziliaans Jiu Jitsu. Je doet dit samen met andere totale beginners.

Video afspelen

Upcoming courses

De eerstvolgende beschikbare cursus start op 3 Juni.

De Januari cursus start op 3 Juni 2024 en is op maandag en woensdag van 19:00 uur tot 20:00 uur.

Deze cursus is vanaf nu te boeken, de kosten voor een complete cursus zijn €89,-.

Wil je een vliegende start maken met je Jiu Jitsu reis, klik dan op de aanmeldknop hieronder.

Juni Cursus

Spots available
1

Deze onderdelen komen aan bod tijdens de cursus

Rollen en Vallen

Het klinkt misschien simpel, maar een juiste manier van rollen en valbreken. Zorgt ervoor dat je veel vervelende blessures kunt voorkomen. Daarnaast zorgt een goede roltechniek ervoor dat je straks je BJJ technieken beter kunt uitvoeren.

Posities

In Brazilian Jiu Jitsu heb je verschillende posities waarvandaan je jezelf gaat leren verdedigen, maar ook om zelf aanvallen op te zetten. Veel voorkomende posities zijn; side control, mount, closed guard, half guard en open guard. Tijdens deze cursus besteden we extra veel aandacht aan al deze posities zodat je straks sneller de technieken kunt leren en toepassen

Passeren

BJJ draait voor een groot deel over het controleren van je tegenstander, hiervoor is het vaak nodig om je positie ten opzichte van je tegenstander te verbeteren. Je tegenstander zal dit niet zomaar laten gebeuren, hij/zij zal met zijn/haar benen en armen er alles aan doen om je te stoppen. Tijdens deze cursus leren we je de basistechnieken die nodig zijn om je tegenstander te passeren en in een dominante positie te komen

Positie Vasthouden

Je bent eindelijk langs de armen en benen van je tegenstander gekomen. Je bent nu in een dominante positie terecht gekomen. Maar wat nu?? Je tegenstander zal er alles aan doen om uit deze positie te komen en jij moet je best doen om je positie vast te houden..

Ontsnappen

Maar wat als je nu zelf onderop komt te liggen?! Ook dat gebeurt wel eens, je kunt proberen om iemand heel hard van je af te duwen maar met een tegenstander die weet hoe hij/zij de positie moet vasthouden zal dit moeilijk worden. Met de juiste techniek, kun je zonder je zelf geheel uit te putten uit deze vervelende positie krijgen

Conditie, Coördinatie en Lenigheid

Een goede conditie, goede coördinatie en enige lenigheid is een groot voordeel bij het beoefenen van BJJ. We zullen tijdens deze 4 weekse cursus werken aan al deze aspecten. Vaak niet in de vorm van talloze oefeningen, maar vooral in de vorm van BJJ technieken vaak oefenen op een verhoogt tempo.

Next available course starts in

Days
Hours
Minutes
Seconds

Schrijf je vandaag in voor de eerst volgende cursus

We hebben op dit moment één beginnerscursus beschikbaar om te boeken:

  • Juni 2024 cursus: Deze cursus start op 3 juni 2024 en de lessen zijn elke maandag en woensdag van 19:00 uur tot 20:00 uur.

Je kunt je plek reserveren via onderstaande button, je kunt kiezen voor Beginners cursus Juni 2024. De kosten voor een volledige cursus bedragen € 89,-.

Video afspelen

Visit Us

OPENING HOURS

Partner gym

Elevation Jiu Jitsu est. 2016 

part of the Checkmat family