BJJ Utrecht

Elevation Jiu Jitsu

De effectiviteit van Braziliaans Jiu Jitsu is bewezen door decennia van ‘Vale Tudo’ wedstrijden. Deze ‘alles is toegestaan’ wedstrijden hadden vaak geen regels of tijdslimieten en waren ontzettend populair in Brazilië in de twintigste eeuw. Hélio en zijn broers Carlos, Oswaldo, Gastao en Jorge, maakten naam door verscheidene demo’s te geven en straatgevechten te winnen.
Na slechts 1 jaar les van Mitsuyo Maeda (judo expert) die terugging naar Japan, ontwikkelde Hélio (de jongste broer) het Braziliaans Jiu Jitsu, ook wel Gracie Jiu Jitsu genoemd, als een zeer effectieve vechttechniek met een sportief aspect. Meer over Hélio en de geschiedenis vind je hier.
De eerste Gracie Jiu-Jitsu school opende haar deuren in 1925 en daagde scholen met andere vechtstijlen uit om hun technieken te testen. Hélio Gracie versloeg al zijn tegenstanders, zelfs diegenen die 2x zwaarder wogen, in allerlei stijlen met en zonder regels. Hélio leerde daarop alles aan zijn zoons die de sport brachten op het niveau van vandaag.
Rickson Gracie wordt gezien als de meest succesvolle zoon van Hélio in het BJJ. Vanaf zijn 18e heeft hij geen wedstrijd meer verloren. De stijl van Rickson verschilt dan ook van andere stijlen door de nadruk te leggen op het vechten / verdedigen vanuit de basis. (balans, connectie, timing, gewichtsverdeling en hefboomwerking)
Ongeacht in welke situatie je je bevindt, je moet het gevecht naar je eigen hand kunnen zetten. Dat geldt in wedstrijden, maar zeker ook op straat. Daarom geldt de standaard van Rickson als de hoogste standaard in het BJJ. De perfectie van de basisprincipes zijn vrijwel niet te zien en kun je enkel ervaren of voelen. Rickson staat daarom bekend om zijn ‘Invisible Jiu-Jitsu’ concepten. De vrijwel nooit te perfectioneren eindeloze technieken binnen het BJJ maakt dat je het je leven lang kunt blijven beoefenen.
Zeker in het begin is een beetje doorzettingsvermogen wel vereist maar voor wie doorbijt en volhoudt zal merken dat zijn/haar geduld wordt beloond met een nieuwe passie of zelfs een Jiu-Jitsu Lifestyle!
Video afspelen

Visit Us

OPENING HOURS

Elevation Jiu Jitsu est. 2016 

part of the Checkmat family